Wienin Filharmonikot karantiini-kiertueelle Japaniin

Kuuluisat Wienin Filharmonikot lähtevät korona-aikoihin epätodelliselta tuntuvalle konserttimatkalle Japaniin. Orkesteri matkustaa eriloiskoneella Fuukuokaan, jonne he laskeutuvat keskiviikkona 4.10. Kitakyushussa, Osakassa ja Kawasakissa pidettävien konserttien jälkeen orkesteri esiintyy viisi kertaa legendaarisessa Sumtory Hall-konserttisalissa..Kiertueella kapellimestarina toimii Valeri Gergiev ja solisteina pianisti Denis Matsuev sekä sellisti Tsuyoshi Tsutsumi. Ohjelmaan kuuluu lisäksi Oboe-mestariluokka sekä yksi koulukonsertti.

Erikoista kiertueelle on että orkesterin jäsenet kauttaaltaan matkustavat Japanissa karanteeniolosuhteissa. Ennen lähtöä filharmonikot asuivat karanteeni-oloissa eräässä Wieniläisessä hotellissa. Sama toistuu Japanissa. Orkesterijäsenet asuvat erityksessä hotellissa ja jättävät hotellinsa vain konserttiesiintymisten yhteydessä. Kaikki tavanomainen kiertoajelu tai vapaa liikkuminen on jäseniltä kielletty. Kaikki orkesterinjäsenet testataan lisäksi säännöllisesti. Orkesterin jäsenet alistuvat kuulemma mielellään näihin ankariin sääntöihin jotta tämä kiertue voitaisiin toteuttaa.