Kurosawa-seminaari 18.6.2022

Kino Regina ja Japanilaisen kulttuurin ystävät ry toteutettavat yhdessä kesäseminaarin lauantaina 18.6., jossa japanilaisen elokuvan tutkija Eija Niskanen (MA) puhuu Akira Kurosawan elokuvien tematiikasta sekä Kurosawan tavasta käyttää traditionaalista japanilaista taidetta elokuvissaan.

Seminaari liittyy Kino Reginan Akira Kurosawa -sarjaan, joka esitetään Kino Reginassa 2.6.–3.9.

Seminaarin jälkeen klo 14 esitetään Ikiru – tuomittu (Ikiru 1952), joka on ohjaajan kompleksinen tutkimusmatka ihmisyyteen ja eksistentialiseen elämänfilosofiaan. Su 19.6. klo 14 esitetään ohjaajan tunnetuimpiin teoksiin kuuluva Seitsemän samuraita (Shichinin no samurai, 1954).

Akira Kurosawa -seminaari la 18.6. klo 13.10-13.45.
Liput ja esittelyt elokuvanäytöksistä löytyvät täältä.