Japanin-Suomen suurlähetystö esittelee japanilaista ruokakulttuuria

Japanin Suomen-suurlähetystö kutsuu teidät sydämellisesti katsomaan videoita WASHOKUsta – japanilaisesta perinteisestä ja taidokkaasta ruokakulttuurista.

Japanin Suomen-suurlähetystö on julkaissut videosarjan, jossa Japanin Suomen-suurlähettilään keittiömestari IKEMOTO Yasuyuki kertoo perinteisestä japanilaisesta ruokakulttuurista ja näyttää mestarillisia ruoanvalmistustekniikoitansa. Suomenkielisenä oppaana toimii Japanin kulttuurin ja ruoan asiantuntija Miika Pölkki.

Ruoanlaittovideosarja löytyy suurlähetystön YouTubesta täältä:https://www.youtube.com/watch?v=mS4ItywI97Y&list=PLdMSyEuc12TXB_Lr1E1IQND3PkKSS3zKE​ 

Videosarjan teema on hanami-bentō eli eväsrasia kirsikankukkien katselujuhlaa varten. Hanami eli kukkien katseleminen on yksi tärkeä vuodenaikoihin liittyvä traditio, jolloin japanilaiset nauttivat kirsikankukista –sakuroista.

Videosarjassa on viisi videota. Ensimmäisessä osassa suurlähettilään keittiömestari IKEMOTO Yasuyuki ja Japanin kulttuurin ja ruoan asiantuntija Miika Pölkki keskustelevat japanilaisesta ruoasta ja tavoista. Neljässä ruoanlaittovideossa keittiömestari IKEMOTO demonstroi yksityiskohtaisesti, miten hanami-eväsrasian ruoat valmistetaan esitellen japanilaista ruoanlaittotaitoa ja luonnon huomioimista. Asiantuntija Mikka Pölkki opastaa ja tulkitsee suomeksi. Videot ja niiden teemat on listattu alla, ja ruokalajien reseptit löytyvät myös suurlähetystön kotisivuilta. https://www.fi.emb-japan.go.jp/itpr_fi/11_000001_00118.html

Bentō-ateria
Osa 1/5 Kulttuurivideo UNESCOn aineeton kulttuuriperintö washoku ja hanami-bentō
(Keittiömestari Ikemoto Yasuyukin ja asiantuntija Miika Pölkin keskustelu)
Osa 2/5 Ruoanlaitto 1 Riisiä japaninaprikoosilla ja naurispikkelssi
Osa 3/5 Ruoanlaitto 2 Munakoiso lihaisassa misokastikkeessa
Osa 4/5 Ruoanlaitto 3 Täytetty nauris ja ankake-kastike
Osa 5/5 Ruoanlaitto 4 Paistettavat ruoat