Japanilaisiin taiteisiin liittyvää kurssitoimintaa syys- ja lokakuussa

SUMIZURI – Japanilainen sävyvedostus
7.9. –16.11.2021 Tiistai-iltaisin klo 18-21 Opettaja: Tuula Moilanen

Kurssilla tutkitaan valon, varjon sekä valohämyn esittämistä kuvassa ja muunnetaan japaninpaperille tehty sivellinmaalaus puupiirroksen sävyvedokseksi. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla opettaja esittelee japanilaisen tussimaalauksen perusteet ja klassiset aihepiirit. Työskentely alkaa maalausharjoituksella, jossa käytetään harmaan eri sävyjä perinteiseen tyyliin. Tämän jälkeen oppilaat suunnittelevat puupiirrokseksi valmistettavan teoksen, joka maalataan tussisiveltimellä mino-paperille. Maalaus liisteröidään puulaatalle ja kuva leikataan laatan pintaan paperin läpi. Vedostuksessa käytetään japanilaisia paperilaatuja ja sumi-mustetta, painolaattoina shina-puuta Hokkaidolta. Kurssi antaa erinomaiset valmiudet myös monivärisen puupiirroksen toteuttamiseen.

Kurssi alkaa jo kolmen viikon päästä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä:
https://pilvikanava.fi/hts/course.php?l=fi&t=787
Helsingin TaiteilijaseuranKuvataidekoulun kurssikeskus sijaitsee Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa. Osoite: Tallberginkatu 1, A-porras, 3 krs. Opetus on TOKIO grafiikkaluokassa.Kurssikeskuksen tiedot: https://helsingintaiteilijaseura.fi/kuvataidekurssit/
———————————————
TULOSSA MYÖS LYHYTKURSSI
Syysloman ratoksi HTS kurssikeskus tarjoaa 21.-24.10.2021 Japanilaisen vesiväripuupiirroksen lyhytkurssin. Opettajana Tuula Moilanen. Kurssilla valmistetaan monivärinen vedos japanilaisilla välineillä ja materiaaleilla. Kurssi sopii ammattitaiteilijoille, grafiikan harrastajille ja myös vasta-alkajille. 20t. Kurssin tiedot ja ilmoittautuminen täältä: https://pilvikanava.fi/hts/course.php?l=fi&t=837