Tuula Moilasen Japaniin liittyvä kurssitoiminta syksyllä 2020

KOHTA ALKAA! Kiirehdi ilmoittautumaan. Vain 2 paikkaa jäljellä!
Japanilainen vesiväripuupiirros

8.9.2020 – 1.12.2020

Tiistai-iltaisin klo 18-21  (48 tuntia, 12 opiskeluiltaa)
Paikka: Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus, Kaapelitehdas A-rappu 3 krs.
Opettaja: Tuula Moilanen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: TÄÄLLÄ

————————–
VIELÄ EHTII.
Japanilainen lauantai 
5.9.2020 klo 11-15:30
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, HelsinkiPäivän osallistumismaksu 25 € sisältää luentojen ja näytösten lisäksi materiaalit Tuulan ohjaamaan kirjansidonnan työpajaan. Ennakkotiedoista poiketen kirjapajaan otetaan vain 10-12 henkilöä kerrallaan (turvavälit). Opiskelu kahdessa ryhmässä (2 x 45 min, alkaen klo 13). Koronatilannetta seurataan, muutokset mahdollisia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen TÄÄLLÄ

————————–
LISÄÄ JAPANI-TEEMALLA
Astia täynnä tyhjää – Katsauksia Japanin kulttuuriin ja taiteeseen
Sunnuntaina 6.9. 2020, klo 11-14 
(kaksi luentoa)Luennoitsija: Irene Wai Lwin MoePaikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Osallistumismaksu 15 €, sisältää teemaistiaisen.
Osa 1: Hetkellisen kauneuden kuvaaminen ja vuodenaikojen vaihtelun tarkka seuraaminen ovat keskeisiä piirteitä japanilaisessa kulttuurissa. Luennolla tutkitaan kuvataiteen ja runouden sisältämää aikakäsitystä, sekä tyhjän tilan ja taukojen merkitystä japanilaisessa taiteessa yleensä. Osa 2: Opitaan japanilaista fyysistä ilmaisua ja elekieltä, sekä tarkastellaan maan perinteisiä teatterimuotoja näyttelijöiden liikeratojen kautta. Kuinka samojen kaavojen toistaminen sukupolvesta toiseen määrittää taiteilijan vapauden? Ilmoittautuminen käynnissä TÄÄLLÄ
Japanilainen kirjansidonta, 26.9.–27.9.2020
Lauantai ja sunnuntai klo 10.00 – 16.00
Paikka: Kalliolan Kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Helsinki
Opettaja: Tuula Moilanen
Kurssiviikonlopun aikana tutustutaan japanilaisen perinteisen kirjansidonnan maailmaan ja opitaan tekemään keveitä lankasidontoja. Materiaaleina käytämme paperia, kartonkia ja taustattua kangasta. Kurssimateriaalit sisältyvät osallistumismaksuun. Japanilaista kirjansidontaa voi jatkaa kurssin jälkeen ominpäin kotona – sidonnoissa ei tarvita kirjapuristimia eikä muita erikoisvälineistöjä.  Ilmoittautuminen käynnissä TÄÄLLÄ
————————–
UUTTA!

Vanhojen kirjojen korjauskurssi 1.10. alkaen
Kokoontuminen joka viikko torstaisin klo 17-21 ja lauantaisin sopimuksen mukaan klo 11-15.
Paikka: Työhuone Marstähti, Mariankatu 24K, Helsinki. Opettaja: Tuula Moilanen. Ilmoittaudu ja varaa ennakkoon itsellesi sopivat opiskelupäivät: tuulamoilanen.woodcuts@gmail.com

Kurssilla perehdytään kirjojen anatomiaan ja opitaan entisöimään kodin kirja-aarteet uuteen uskoon. Opiskelu alkaa sidonta- ja kansitusharjoituksilla, minkä jälkeen oppilaat keskittyvät henkilökohtaisiin korjausprojekteihinsa. Kurssille otetaan vain 3 oppilasta kerrallaan. Kurssimaksu 110 € sisältää 5 opiskelukertaa (20 tuntia) ja joitakin perustarvikkeita, kuten liimat, langat ja harsovahvikkeet. Kurssi järjestetään yhteistyössä antikvariaatti Laterna Magican kanssa.

Tervetuloa virkistymään ja nuortumaan taideharrastusten parissa!
Tuula
tuulamoilanen.com
https://eyeonart.blog