Japanilaisia elokuvia Forssan Mykkäelokuvafestivaaleilla 31.8.-6.9.2020

Forssan Mykkäelokuvafestivaalit 31.8.-6.9.2020

Forssan Mykkäelokuvafestivaalien tämän vuoden teemana on
Mykkäelokuvia nousevan auringon maasta. Ohjelmistossa on kolme
japanilaista elokuvaa: Yogoto no Yume 4.9. klo 21, Kurutta Ippegi 5.9.
klo 21 ja festivaalin pääelokuvana on Keisatsukan (Police Officer)
6.9. klo 14.

KEISATSUKAN

Tomu Uchidan v. 1933 ohjaamassa tyylikkäässä rikoselokuvassa erilleen ajautuneet lapsuuden ystävät kohtaavat jälleen vuosien jälkeen. Toisesta on tullut poliisi, toisesta rikollinen, eikä aikaakaan, kun heidän tiensä risteävät erään pankkiryöstön myötä. Tomu Uchidan vahvasti amerikkalaisvaikutteisessa rikoselokuvassa ei ole tärkeää kuka on syyllinen, vaan se, kuinka hänet napataan – keskiöön nousee Isamu Kosugin hienosti tulkitseman poliisin kamppailu itsensä kanssa, uskoako ystävää murhaajaksi vai ei. Keisatsukan on Mykkäelokuvafestivaalien pääelokuva. Elokuvan on säveltänyt Forssan Mykkäelokuvafestivaalille muusikko, säveltäjä Minni Ilmonen. Muusikoina esityksessä toimivat: Minni Ilmonen, viulu, koto, Seppo Kantonen, piano, Pekka Nylund, kitarat. Mykkäelokuvassa livemusiikki kehystää ja kuljettaa tarinaa kiehtovalla tavalla eteenpäin. Viulu, japanilainen koto, kitara ja piano luovat huippumuusikoiden käsissä ainutlaatuisen kokonaisuuden mykkäelokuvan kanssa. Esitys on syksyn kulttuuritapaus.

Liput ja lisätiedot:
http://www.forssasilentmovie.com/
Facebook-tapahtuma, jota voi jakaa:
https://fi-fi.facebook.com/events/598714770822228/
Tapahtumapaikka: Forssan Elävienkuvien teatteri, Keskuskatu 1, Forssa Foxa Oy tukee mykkäelokuvafestivaaleja ja parantaa yleisön turvallisuutta antamalla kaikille festivaalilipun ostaneille kasvomaskin veloituksetta.