Japanilais-järvenpääläis-yhteisnäyttely Järvenpää-talolla 8.1. – 3.2.2019

Tervetuloa ”Tarinaa kertova kaitaliina” -näyttelyn avajaisiin tiistaina 8.1.2019 KLO 17–19 Galleria Järnättiin Järvenpää-talolle (Hallintokatu 4, Järvenpää).

”Tarinaa kertova kaitaliina” on japanilaisen taiteilija TOMOKO KONOIKEN ja järvenpääläisten käsityön ja taiteen opiskelijoiden yhteisprojekti. Projektiin osallistujat, kuusitoista Järvenpään Opiston opiskelijaa ja opettajaa, ovat kertoneet elämästään tarinan, jonka Konoike on kuvittanut. Osallistujat ovat tehneet kuvitetuista tarinoista käsityöteoksia. Kun teokset asetetaan vierekkäin pöydälle, niistä muodostuu pitkä kaitaliina.

Näyttelytöiden lisäksi näyttelyyn saadaan kaksikymmentä työtä Japanista, jotka on tehty siellä käsityöryhmissä suomalaisten tarinoiden pohjalta. Mukana on myös töitä vastaavista projekteista Japanissa ja Australiassa.

Konoike on arvostettu, kansainvälinen taiteilija, joka on tehnyt erityyppisiä teoksia ympäri maailmaa. Tomoko Konoiken teoksia on ollut nähtävillä Suomessa Ajan Kaiku -näyttelyssä Keravan Sinkka-taidemuseossa keväällä 2018.

Näyttely on auki 3.2.2019 saakka, jonka jälkeen työt jatkavat matkaa näyttelyyn Japaniin.

Lisätietoja taitelijasta: http://tomoko-konoike.com/

LISÄTIETOJA

SANNA TUOKKO, Järvenpään Opiston taitoaineiden suunnittelijaopettaja, p. 040 315 2767, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi