Kalligrafiaa & Onomatopoetiikkaa 5.1.2019 Kaapelitehtaalla

Kalligrafiaa & Onomatopoetiikkaa

Työpajapäivä lauantaina 5.1.2019 klo 10-16
paikka Helsingin Taitellijaseuran koulu, Kaapelitehdas, A-porras, 3. krs.

Tervetuloa hiljentymään, keskittymään ja kuuntelemaan kalligrafiaa, maalausta ja ääntä yhdistävään työpajapäivään. Työpajojen ohjaajina toimivat japanilainen kalligrafiataiteilija ja -opettaja Yukina Yamamoto sekä taiteilija Mari Mäkiö. Päivän ohjelma koostuu kahdesta työpajasta sekä kalligrafiaa ja ääntä yhdistävästä performanssista. Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen, voit osallistua koko päivän ohjelmaan tai yksittäiseen työpajaan, kerro ilmoittautuessasi mihin työpajaan haluat osallistua. Kalligrafia-työpajaan osallistumisesta pyydämme materiaalimaksun (10 €/hlö). Työpajan kielinä käytetään suomea, japania ja englantia, tulkkaamme tarvittaessa osallistujien kielitaidon mukaan.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: mari at marimakio piste com

Kalligrafia työpaja
max 15 henkilöä, (lapset 7.v-> tervetulleita aikuisen seurassa)
materiaalimaksu 10 €/hlö

Japanilainen kalligrafiataitelija ja sertifioitu kalligrafian opettaja Yukina Yamamoto tutustuttaa työpajan osallistujat Japanilaiseen kulttuuriin kalligrafian kautta. Työpajassa hän tarjoaa osallistujille valikoiman yksinkertaisia japanilaisia sanoja, joista yhden jokainen osallistuja tuottaa työpajan päätteeksi. Yukina ohjaa osallistujat prosessin läpi, ennakkotietoja kalligrafiasta tai japanin kielestä ei tarvita. Työpajan kielenä on englanti ja japani, tarvittaessa myös tulkkaus suomeksi. Yukina tuo mukanaan Japanista työpajassa käytettävät materiaalit, työpajan osallistujilla on työpajan jälkeen mahdollisuus lunastaa itselleen käyttämänsä siveltimen, musteastian (suzuri) ja paperia 10€ hintaan.

Onomatopoetiikkaa ja maalausta -työpaja
max 15 henkilöä (työpaja on suunnattu aikuisille)
työpajassa ei osallistumismaksua

Työpajassa kuuntelemme japaninkielisiä onomatopoeettisia veden ääniä imitoivia äänteitä ja maalaamme niiden pohjalta vapaasti mustetta käyttäen. Työpajassa tutustumme onomatopoeettisiin äänteisiin ja keskitymme kuuntelemaan ja pohtimaan äänen suhdetta muotoon. Työpajassa kuultavat äänimaisemat on tuottanut japanilainen ääni- ja performanssitaiteilija Miyuki Inoue yhteistyössä Mari Mäkiön kanssa.

Työpaja on osa taiteilija Mari Mäkiön onomatopoeettisia äänteitä käsittelevää taiteellista tutkimusta ja pari Japanissa järjestetylle samanlaiselle työpajalle. Näiden kahden työpajan tuloksista Mäkiö kasaa taidejulkaisun, johon työpajan osallistujat saavat halutessaan osallistua.

Kalligrafia ja ääni -performanssi
Performanssi on Mäkiön ja Yamamoton yhteistyössä syntynyt Kalligrafiaa ja ääntä yhdistävä teos. Performanssiin on vapaa pääsy ja sinne ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Päivän aikataulu:

klo 10-11.30 Kalligrafia -työpaja
klo 11.30-12.30 lounastauko (omakustanteinen)
klo 12.30-14 Onomatopoetiikkaa ja maalausta -työpaja
klo 14-15 tauko, tarjolla kahvia & teetä
klo 15-16 Kalligrafia ja ääni -performanssi

https://www.facebook.com/events/2217729508486254/

mari at marimakio piste com

www.marimakio.com