Nainen Japanissa ja naisena Japanissa -paneelikeskustelu Helsingissä 11.5. klo 17.00 – 19.00

Suomalais-japanilaisella yhdistyksellä on ilo kutsua teidät seuraamaan paneelikeskustelua Nainen Japanissa ja naisena Japanissa.

Paikka: Tekniskan salit, Eerikinkatu 2, Helsinki

 

Tilaisuuden päävieraana toimii Japanin historiasta Lundin yliopistossa väitellyt Monica Braw, joka on toiminut Svenska Dagbladet -lehden Tokion-kirjeenvaihtajana ja kirjoittanut useita teoksia Japanista, muun muassa Kvinnor i Japan under tusen år (Atlantis, 2014). Suomen Japanin suurlähetystössä lehdistö- ja kulttuurineuvoksena toiminut Kirkon ulkomaanavun viestintäpäällikkö Mikko Koivumaa puolestaan on perehtynyt naisten ja miesten rooliin nyky-yhteiskunnassa, Raisa Porrasmaa suomentanut japanilaista nykykirjallisuutta, Aleksi Järvelä erikoistunut buddhalaisuuden tutkimukseen ja Lasse Lehtonen musiikkiin. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Japanin-tutkija Miika Pölkki.

Vapaa pääsy.

Ohjelma:

Naiset Japanin historiassa (Monica Braw, Japanin-tutkija)

Naiset nyky-yhteiskunnassa (Mikko Koivumaa, Kirkon ulkomaanavun viestintäpäällikkö)

Naiset ja musiikki (Lasse Lehtonen, Japanin-tutkija)

Ristiinpukeutuminen klassisessa kirjallisuudessa (Raisa Porrasmaa, Japanin-tutkija)

Naiset ja buddhalaisuus (Aleksi Järvelä, Japanin-tutkija)

Lisätietoja