Season Film Festival Helsingissä 5. – 8.4.2018

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin pikkusisar Season Film Festival saapuu Helsingin Kinopalatsiin ja uudistuneeseen Maximiin 5.-8.4.2018. Kuudennen kerran järjestettävän Season Film Festivalin ohjelmistossa korostuu tarinoiden ja tekijöiden monimuotoisuus

Elokuvamusiikistaan (mm. Viimeinen keisari, The Revenant ja Merry Christmas, Mr. Lawrence) parhaiten tunnetun japanilaisen säveltäjän ja muusikon Ryuichi Sakamoton viiden vuoden aikana kuvattu henkilökuva Coda dokumentoi taiteilijan inspiraatiota ja musiikinteon luovaa prosessia. Elokuvaa päästää katsojan lähelle säveltäjän työtä. Sakamoto nähdään paitsi työskentelemässä kotistudiossaan, myös keräämässä ääniä luonnosta muun muassa Fukushimassa vaurioitunutta ydinreaktoria ympäröivältä saastuneelta alueelta. Työn lisäksi elokuvassa käsitellään Sakamoton henkilökohtaista elämää: kesken kuvausten todettua sairastumista kurkkusyöpään ja ympäristöaktivismia. Mukana on myös arkistomateriaalia Sakamoton nuoruusvuosilta elektronisen musiikin pioneeriyhtyeen Yellow Magic Orchestran riveissä.

Season Film Festivalin lipunmyynti on alkanut osoitteessa www.seasonfilmfestival.fi.