Toshiki Okada esiintyy Baltic Circle -teatterifestivaaleilla 10. – 14.11.2015

Baltic Circle on kansainvälinen teatterifestivaali, joka esittelee nykyteatterin uusia suuntauksia sekä kansainvälisen esitystaiteen huippunimiä. Tänä vuonna festivaali järjestetään 10.-14.11.2015 Helsingissä. Festivaali levittäytyy tuttuun tapaan ympäri kaupunkia, kuin myös virtuaalitilaankin.

Baltic Circle tuo marraskuussa ensimmäistä kertaa Suomeen japanilaisen Toshiki Okadan ja hänen chelfitsch-ryhmänsä. Chelfitschin kehuttuja teoksia on nähty festivaaleilla ja teattereissa pitkin Eurooppaa, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa sekä Aasiaa.

Toshiki Okada on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista ilmiöistä Aasian taidekentällä. Hänen teoksensa antavat Japanin kadotetulle sukupolvelle äänen. Töissään Okada on luonut omalaatuisen nykäyksistä ja yliarkisesta japanin kielestä koostuvan kehonkielen, jota voi kutsua koreografiseksi.

Super Premium Soft Double Vanilla Rich esitys sijoittuu 24/7 auki olevaan Smile Factory- lähikauppaan. Esitys on katsaus elämään, työhön ja kulutushysteriaan tsunamin jälkeisessä Japanissa.

Lisätietoja