Mielenkiintoinen teatterivierailu Suomeen 18.-20.5.2019

Suomeen saapuu ”Japani Super-viikonlopun” ajaksi 18.-20.5.  tunnettu ACT.JT-kyōgen/dengaku-teatteriryhmä, joka tulee esiintymään Helsingissä useana päivänä eri tapahtumien yhteydessä. Kyseessä on kuuluisan Man Nomuran perustama ryhmä, joka on esiintynyt ympäri maailmaa. Kyōgen-ryhmässä esiintyy Manzo Nomura IX sekä hänen poikansa Mannojō Nomura. Ryhmä esittää kyōgen-näytelmän ”Kamninari” (Ukkonen )

Ryhmä esittää Helsingissä myös perinteistä Daidengaku-tanssia. Daidengaku-osiossa esiintyy Japanissa tunnettu tanssitaitelija Keiko Matsuzaka. Esitysten juontajana toimii Thane Camus, joka on asunut Japanissa suurimman osan elämäänsä.

Alla ACT.JT-ryhmän englanninkielinen esite, josta ilmenevät esiintymispaikat ja aikataulut Helsingissä sekä taustatietoja ryhmästä:

Mainittakoon,  että vanhempi Mannojō Nomura esiintyi Suomessa  vuonna 1982, jolloin Japanilaisen Kulttuurin Ystävät r.y. järjesti nō-teatteriesityksen (kanze-koulukunta) sekä kyōgen-vierailun Finlandia talossa. Vuonna 1985 yhdistyksemme Kansallisteatterissa järjestetyssä hōshō-koulukunnan nō-teatterivierailun aikana esitettiin myös nyt nähtävä Kaminari kyōgen -näytelmä, Kai Niemisen suomenkielisen tekstin saattamana.

Muistin verestämiseksi kyseisenä viikonloppuna Helsingissä tapahtuu seuraavaa:

16.5.                    Japanilaisen kulttuurin konsertti

                           Helsingin Yliopiston juhlasali

17.5.                    Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlaseminaari

                           Helsingin Yliopisto

18.5.                    Omikoshi tapahtuma

                           Espan lava, Esplanaadi, kulkue

18.5.                    Japan Night

                           Kulttuuritalo

19.5.-3.6.             Omikoshi näytteillä

Kansallismuseo

19.5.                     Hanami festivaali

                           Roihuvuori