Länsituulen tuomisia -näyttely Lahden Pro Puu -galleriassa 4.-31.5.2019

Tervetuloa LÄNSITUULEN TUOMISIA -näyttelyyn 

Lahden Pro Puu galleriaan 4.-31.5.2019

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun Suomen ja Japanin väliset diplomaattisuhteet solmittiin. Näyttelyn puupiirrokset ovat peräisin maidemme välisen ystävyyden alkuajoilta, 1900-luvun taitteesta. Suurin osa näyttelyn teoksista edustaa shin-hanga taidesuuntausta, jota Suomessa nähdään harvoin. Japani avautui länsimaisille vaikutteille 1800-luvun lopulla yli 250 vuotta kestäneen sulkeutuneisuuden jälkeen. Samaan aikaan kun japonismi villitsi Eurooppaa, länsimaisen kulttuurin tuulet pyyhkivät Japanin yli ja vaikuttivat taiteilijoiden ilmaisuun ja japanilaiseen elämään yleensäkin.

Ainutlaatuiset teokset ovat peräisin taidegraafikko ja kirjataiteilija Tuula Moilasen sekä itämaisen taiteen asiantuntijan, Kitano Art taideliikkeen omistajan Ralf Johanssonin yksityiskokoelmista. Näyttelyä täydentää kaksi Lahden Taidemuseon kokoelmista lainattua teosta. Tapahtuma on osa Painovoiman Impact Lahti – tekemisen alusta, kulttuurin kohottaja -hanketta.

AVAJAISET  pe 3.5.KLO 17-19

PRO PUU galleria 

Satamakatu 2 A, Lahti 

www.propuu.fi

ma-pe 10-17 

la 10-14

su 5.5. klo 11-15 

helatorstai 30.5. klo 11-15