Tatsuo ja Tamio Hoshikan näyttely galleria Kajaste Helsingissä 12.–30.9.2018

Galleria Kajaste Helsingissä avautuu Tatsuo ja Tamio Hoshikan näyttely ”Kahden maan kaksoset”, ja se on esillä 12. – 30.9.2018. Avajaiset ovat lauantaina 15.9.2018 klo 14.00 – 16.00 Galleria Kajaste Helsingissä (osoite Albertinkatu 30, 00120 Helsinki). Tervetuloa!

Lisätietoja näyttelystä: http://www.galleriakajaste.fi/helsinki/tatsuo-tamio-hoshika/

Tamio ja Tatsuo Hoshika ovat identtisiä kaksosia, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet Japanissa. Tatsuo Hoshika on opiskellut kuvataiteita sekä Tokion yliopistossa että Ecole National des Beaux-Arts’:ssa Pariisissa. Tamio Hoshika on opiskellut kuvataiteita ja muotoilua Tsukuban yliopistossa ja tehnyt muotoilun alan väitöksensä Kyushun yliopistossa. Tällä hetkellä hän toimii muotoilun apulaisprofessorina Sojon yliopistossa Japanissa. Taideopintojensa jälkeen he ovat asuneet eri maissa: Tamio Hoshika Japanissa ja Tatsuo Hoshika jo yli 30 vuotta Suomessa.

Näyttelyssään he haluavat tuoda esille kahden erilaisen taiteilijan erilaisia näkökulmia ja kontrastisuutta, mutta myös yhteisiä puoliaan. He molemmat etsivät töihinsä japanilaisen estetiikan mukaista kauneutta, mutta heidän aihepiirinsä poikkeavat toisistaan: Tatsuo maalaa tarkkoja, suurikokoisia luontoaiheita ja ihmisiä, kun taas Tamio Hoshikan työt ovat tieteellisen tarkkoja optisia illuusioita.