Huomattavia japanilaisia kulttuurivieraita Annikin Runofestivaaleilla Tampereella 11.6.

Annikin Runofestivaaleilla Tampereella nähdään 11.6.2016 huomattavia japanilaisia kulttuurivieraita, kun esiintymislavalle astelevat runoilija Yumi Fuzuki ja kuvataiteilija Hikaru Cho. Luvassa on runouden ja vartalomaalauksen kiehtova yhdistelmä. Molemmat vierailevat maassamme ensimmäistä kertaa.

YUMI FUZUKI

Yumi Fuzuki on nuoresta iästään huolimatta yksi Japanin tärkeimmistä ja näkyvimmistä nykyrunoilijoista. Hänen esikoiskokoelmansa julkaistiin, kun hän vielä opiskeli lukiossa. Se sai kaksi maan huomattavinta runouspalkintoa ja hänet palkittiin kaikkien aikojen nuorimpana voittajana. Kahden oman kokoelmansa ja useiden antologioiden lisäksi Fuzuki on ollut mukana runoilijana elokuvassa, jossa hän esitti itseään, ja lukuisissa taiteidenvälisissä projekteissa. Hän esiintyy usein televisiossa ja radiossa. Fuzukin runoja on julkaistu muun muassa sukkahousuihin ja lyijykyniin painettuina.

Fuzukin runous on kuulasta ja visuaalista ja sen maalaamat kuvat ovat selkeitä ja joskus julmiakin. Runojen toistuvia teemoja ovat kasvaminen, naisen keho, asioiden synnyttäminen ja arjen epätodelliset hetket. Mayu Saaritsan alkukielestä suomentama Fuzukin esikoisteos Painokirjainten meri julkaistaan festivaalin yhteydessä. Fuzuki esiintyy yhdessä kuvataiteilija Hikaru Chon kanssa.

HIKARU CHO

Nuori japanilaistaiteilija Hikaru Cho on jo ehtinyt luoda kansainvälisesti näkyvän uran kuvataiteilijana. Hänet tunnetaan erityisesti huikeista kolmiulotteisista optiseen illuusioon perustuvista vartalomaalauksistaan. Niitä on nähty esimerkiksi Amnestyn My Body My Rights –kampanjassa. Tämän lisäksi hän on tehnyt mm. animaatioita, veistoksia ja suunnitellut asusteita useille eri vaatebrändeille. Cho on myös suunnitellut taideasusteita, kuten sukkahousuja joihin on painettu Yumi Fuzukin runoja. Cho opiskelee parhaillaan Musashinon taideyliopistossa Tokiossa. Annikin Runofestivaaleilla Cho esiintyy yhdessä Fuzukin kanssa. Luvassa on runouden ja vartalomaalauksen kiehtova yhdistelmä.

Fuzukin & Chon esittely

ANNIKIN RUNOFESTIVAALI

Annikin Runofestivaaleilla hypitään 11.6. taiteellisten raja-aitojen ylitse, kun teemana on Runoilija vieraissa. Tapahtuma kokoaa yhteen esiintyjiä, joiden työssä runous yhdistyy tanssiin, kuvataiteisiin ja musiikkiin. Monet esityksistä ovat ainutkertaisia, ja ne tehdään Annikin Runofestivaalia varten. Muita estivaalin esiintyjiä ovat mm. Gregory Pardlo (USA) & Hot Heros, Vilja-Tuulia Huotarinen & Satu Tuittila, Paperi T, Helena Sinervo & Tiina Poutanen, J.K. Ihalainen & Reijo Kela, Claes Andersson, Ville Pirinen, Katja Kettu ja Laura Lindstedt.

PRESSIKUVAT:

Pressikuva Yumi Fuzukistä löytyy täältä