Japanilaisvaikutteinen teos Ichos Savoy-teatterissa 7.4.2016

Japanilaiset koto-soittaja Chieko Mori ja perkussionisti Mika Takehara nähdään suomalaissyntyisen, Tukholmassa vaikuttavan koreografi ja tanssija Virpi Pahkisen uudessa sooloteoksessa Ichos. Teos saa Suomen ensi-iltansa Savoy-teatterissa 7.4.2016. Yhdessä esiintyjät luovat äänien kuvaelman ja meditatiivisen liikesarjan. Lyömäsoittimien ja tanssin kohtaamisesta paljastuu harmoninen maailma, joka avaa yleisölle uusia äänellisiä polkuja.

Tukholmassa vaikuttava japanilaistaustainen Mika Takehara on yksi tämän hetken kiinnostavimpia perkussionisteja ja marimban soittajia. Hän on esiintynyt solistina muiden muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Tukholman filharmonisen orkesterin, Luzernin sinfoniaorkesterin, Dresdenin filmarmonisen orkesterin, Alankomaisen radion orkesterin ja Los Angelesin filharmonikkojen kanssa. www.mika-takehara.se

Chieko Mori

Chieko Mori on japanilaisen uuden sukupolven koto-muusikko, joka etsii soittimelleen uusia säveltämisen ja improvisaation tapoja. Hän on esiintynyt yli 70 kaupungissa 14 maassa. Mori on säveltänyt Virpi Pahkiselle useita teoksia ja esiintynyt aiemmin tämän Morpho Z -teoksessa 2008. www.morichieko.fastmail.fm

Virpi Pahkinen

Lähes ikonisen aseman saavuttanut Virpi Pahkinen on työskennellyt koreografina ja soolotanssijana yli 45 maassa. Pahkisen teoksissa olennaisena osana on mystisyys ja itämainen filosofia.

Pahkinen on suorittanut koreografiopintonsa Tukholman tanssikorkeakoulussa 1989-92. Sooloteosten lisäksi hän on luonut koreografioita useille tanssiryhmille, elokuviin ja televisiotuotantoihin. Pahkinen on tanssinut lisäksi useissa Ingmar Bergmanin tuotannoissa Tukholman Kuninkaallisessa teatterissa Dramatenissa ja tehnyt yhteistyötä Marita Liulian kanssa Helsingin Juhlaviikoilla. Pahkinen on vieraillut Oopperan Almi-salissa teoksillaan Sinopia 1997 ja Volti Subito 2014. Suomen Kansallisbalettille hän teki koreografian Korona 2011. Kuopion tanssii ja soi -festivaaliilla nähtiin Pahkisen trio Digambara 2014. www.pahkinen.com

Virpi Pahkinen: ICHOS
Savoy-teatteri, to 7.4.2016 klo 19. Liput alk. 29/23 €. Kesto 60 minuuttia, ei väliaikaa
Koreografia: Virpi Pahkinen
Esiintyjät: Virpi Pahkinen ja Pontus Sundset
Musiikki: Mika Takehara
Muusikot: Mika Takehara ja Chieko Mori
Valosuunnittelu: Tobias Hallgren – Lumination of Sweden
Puvustus: Emelie Janrell

Lisätietoa esityksestä Savoy-teatterin kotisivuilla ja esityksen Facebook-sivuilla.