JKY:n koristelema kuusi Kansallismuseon joulukuusimetsässä

Vapaaehtoisryhmät koristelevat Kansallismuseon puiston kuuset joulun juhla-asuun. Joulukuusimetsän avajaiset pidetään 5.12.2015 klo 12, ja se on avoinna yleisölle 5.12.2015–6.1.2016 klo 7–22. Kansallismuseo vastaa kuusien valaistuksesta. Osoite: Mannerheimintie 34, Helsinki.

Japanilaisen kulttuurin ystävät ry:n työryhmä Origami Sisters (Kaija Kärpijoki, Midori Salo ja Mari Paasonen) koristelee japanilaisin origamikoristein Rauha ja Onni -nimisen kuusen. Kuusimetsään halutaan tuoda monikulttuurisuutta ja kansainvälisyyttä. Origamikurkeen liittyy samaa symboliikkaa kuin Suomessa vietettävään jouluun, rauhan ja onnen juhlaan. Ekologisuutta tuodaan esiin käyttämällä kierrätettäviä materiaaleja.

Alla kuvaesitys: Punapipoinen kuusenkoristelija on Midori Salo, ruskeapipoinen on Mari Paasonen ja vihreäpipoinen on Kaija Kärpijoki. Midori, Kaija ja Mari tekivät noin 130 koristetta, osan niistä Mari yhdessä JKY:n japaninkielen keskusteluryhmäläisten ja Pukinmäen ala-asteen oppilaiden kanssa. Valokuvaaja: Markku Arjamaa.