Suuren mittaluokan Japan Week -tapahtuma Helsingissä 21.–26.10.

Ote tapahtuman kotisivuilta:

”Japanilainen kulttuuri valloittaa Helsingin lokakuussa, kun viikon mittainen Japan Week -tapahtuma tuo kaupunkiin noin 500 japanilaista eri taiteenalan esiintyjää.

Japan Week on kansainvälinen maasta toiseen kiertävä vuosittainen tapahtumakokonaisuus, joka tuo kerralla noin 60 esiintyvää ryhmää kohdekaupunkiinsa. Pohjoismaista ensimmäisenä vuorossa on Helsinki, jossa tullaan näkemään tanssia, musiikkia, käsitöitä, ikebanaa, origamia, samuraitaituruutta, taikorumpuja, kimonoja, kotosoittoa ja paljon muuta.

Tapahtuman avajaisia vietetään Kampin keskuksessa 21. lokakuuta. Japanilaiseen kulttuuriin voi tutustua Annantalossa 22.-25. lokakuuta ja Wanhassa Satamassa 22.-26. lokakuuta näyttelyiden, työpajojen ja esittelyjen avulla sekä Savoy-teatterin iltanäytöksissä koko tapahtumaviikon ajan 21.-26. lokakuuta.

Savoyssa nähdään muun muassa monikulttuurinen Wadaiko-rumpuryhmä Tokara, joka ihastuttaa monivivahteisella rytmillään ja uskomattomalla nopeudella, Koto-musiikkia esittävä Atsushi Masuda (EcKoto Creations), joka yhdistää perinteiseen japanilaiseen musiikkiin muun muassa vaikutteita jazzmusiikista sekä kalligrafiaperformanssin esittävä Kinjo Gakuin yliopiston kalligrafiakerho.”