Japanilaista teetaidetta ja kimonoja Malmitalossa 26.9. ja Turun kaupunginkirjastossa 27.9.

Monipuolisessa taidetapahtumassa voi tutustua japanilaiseen kulttuuriin ja historiaan. Tapahtuma jakaantuu kahteen osioon: taidenäyttelyyn ja näyttämöesitykseen. Taidenäyttelyssä on esillä Genjin tarinaan pohjautuvia kuvakääröjä, jotka ovat 1300-luvulla valmistuneiden alkuperäiskappaleiden rekonstruktioita, sekä mm. kirsikankukkien inspiroimia moderneja kalligrafiatöitä. Näyttämön esitykset koostuvat kalligrafiaesityksestä, teetaide-esityksestä ja kimono-näytöksestä, jossa käytetään monikerroksista Juni-hitoe -kimonoa. Esitysten jälkeen yleisö voi mm. maistella vihreää teetä ja kokeilla kalligrafiaa.

Malmitalo (Ala-Malmin tori 1, Helsinki) la 26.9. klo 13-15
Turun kaupunginkirjasto (Linnankatu 2, Turku) su 27.9. klo 14-16
Vapaa pääsy

Lisätietoja