Japanilaisvaikutteista taidetta Galleria Foggassa 24.1. – 12.2.2015

Galleria Foggassa Helsingissä on 24.1.–12.2.2015 esillä taidenäyttely: ”Toinen ulottuvuus”. Yksi ryhmänäyttelyn taiteilijoista on Minna Rajala, kuvataideopettaja, jonka harrastuksena on chadô-teetaide ja maalaustaide. Minna on ollut vuosikaudet Japanilaisen kulttuurin ystävien jäsen.

Näyttelyn avajaisissa pysähdyimme pitkäksi aikaa ”Alussa” maalauksen (akryyli ja tempera pahville) ääreen. Siinä on kiehtova pyörre. Minna kertoo maalanneensa sen leveällä siveltimellä, osin silmät kiinni, samoin vartalon liikkein, kuin valmistaessaan japanilaisessa teetilaisuudessa paksua vihreää koicha-teetä matcha-jauheesta bambuvispilällä. Teekulhossa pyörteinen liike vaivaa matchan ja veden juuri sopivaksi, herkulliseksi juomaksi  Maalauksen pinnassa se jakaa tekijän energian katsojan kanssa zen-kalligrafian tavoin. Maalaus on vasta toinen Minnan koskaan tekemistä teetaiteeseen liittyvistä maalauksista.

Koettavissa osoitteessa: Pohjoisranta 8B, ti-to 11-18, pe 11-17 ja la-su 12-16.