Japani-aiheinen näyttely Annantalossa 26.1. – 1.2.2015

Viikolla 5 (26.1.– 1.2.) kannattaa olla tarkkana ja pistäytyä Annantalon 2. kerroksessa. Silloin siellä on esillä *folding cosmos Helsinki – näyttelyprojekti, joka on varsinainen runsaudensarvi. Esillä on japanilaisten taiteilijoiden teoksia, joiden yhdistävänä teemana ovat luonto, muistot ja maisema. Käytävän keskiosaan kasvaa Aalto-yliopiston opiskelijoiden mittava lapsuuden muistoista nouseva Mökki -installaatio, joka antaa suojan ja rajat japanilaiselle teen tarjoilupaikalle (kts. mainos ja lehdistötiedote).

Näyttelyssä humisevat myös suomalaiset hongat! Äänitaiteilija Kirsi Ihalainen tuo Annantalolle ääni-installaationsa Finnish Forest Frequencies, jonka soivat kelopuut luovat tilaan suomalaisen metsän huminoineen ja eläinäänineen.

Näyttelyn avajaiset ovat ma 26.1. klo 17, tervetuloa! Huomatkaa myös, että näyttelyn avoin tapahtumapäivä on su 1.2. klo 13–15. Silloin Annantalolla nautitaan japanilaista teetä, maalataan maisemia suomalaiselle vanerille ja tehdään lumikideheijastuksia pimeään huoneeseen hokkaidomaisella meiningillä. Ja taitellaan tietysti myös origameja! Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita, mutta työpajat soveltuvat parhaiten yli 7-vuotiaille.