Shodo (kalligrafia)

Yhdistyksen kalligrafiapiiri jatkaa taas toimintaansa koronatauon jälkeen. Harjoitukset pidetään yhteistyökumppanimme Haaga-Helian tiloissa Pasilassa seuraavina tiistai-iltoina klo 18-20:

26.09.2023

17.10.2023

07.11.2023

28.11.2023

Luokka 2205 (2. kerros). Katuosoite on Ratapihantie 13, Hki.

Toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti Japanilaisen Kulttuurin Ystävät ry:n jäsenille sekä haaga-helialaisille, mutta tilan salliessa myös muille kiinnostuneille. Mukaan voi hyvin tulla missä vaiheessa lukukautta tahansa. Tunneilla harjoitellaan kiinalaisperäisiä kirjoitusmerkkejä ja niiden sivellintekniikkaa. Pääopettaja on edelleen Yoko Kobayashi-Stjerna.

Ilmoittaisitko ennakkoon (sähköpostilla mpaatero ät gmail piste com), jos sinulla ei ole omaa kalligrafiasivellintä ym. välineitä. Ota mielellään mukaan harjoituspaperiksi sanomalehtiä (osioita joissa ei paljoa kuvia), vanha puhelinluettelo tai vastaavaa imukykyistä paperia. Ja otathan huomioon, että vaatteiden tahriintuminen on mahdollista (vaikka epätodennäköistä).

* * *

Jos haluat esimerkiksi yksityisopetusta, ota yhteyttä Oskar 大濤 Hellströmiin, (oskarhellstrom@outlook.com). Oskar on Japanissa pätevöitynyt kalligrafian opettajaksi sekä Shihan-todistuksella että Kifuda-laudalla.